matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Kinga:
√
11
Dla kąta ostrego a spełniony jest warunek tqα=
. Wowczas:
5
2
a) cosα=
15
15
b) cosα=
2
5
c) cosα=
6
6
d) cosα=
5
13 paź 20:10
dan:
układ równań sin
2
α+cos
2
α=1 tgα=
sinα
cosα
13 paź 20:52