matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dsd
Kinga:
1
1
Liczby
, x ,
tworza rosnacy ciag geometryczny. Liczba x moze byc rowna :
4
2
1
a)
3
3
b)
8
√
2
c)
4
d)
√
2
13 paź 20:07
Kuba:
x
2
=1/4*1/2 x
2
=1/8 x=1/
√
8
x=1/2
√
2
x=
√
2
4
13 paź 20:23