Dana jest funkcja f(x)=/x-3/+1 dla x∊<-1,5>. a) zapisz wzór tej funkcji opuszcza
Linaa: Dana jest funkcja f(x)=/x−3/+1 dla x∊<−1,5>.
a) zapisz wzór tej funkcji opuszczając symbol wartości bezwzględnej
b) naszkicuj wykres funkcji y=f(x)
c) naszkicuj wykres funkcji y=−f(x)
d) naszkicuj wykres funkcji y=f(−x)
30 lis 18:15
Linaa: Dana jest funkcja f(x)=/x−3/+1 dla x∊<−1,5>.
a) zapisz wzór tej funkcji opuszczając symbol wartości bezwzględnej
b) naszkicuj wykres funkcji y=f(x)
c) naszkicuj wykres funkcji y=−f(x)
d) naszkicuj wykres funkcji y=f(−x)
30 lis 20:39