Liczby zespolone kolokwium
Giver: Siemka, mam zadanka 1,2,3,4 do rozwiązania, a totalnie nie wiem jak się zabrać za nie, gdyby
mógł ktoś zrobić i opisać szczegółowo, tak żebym zrozumiał (zadanka pod linkiem):
http://speedy.sh/dx6F4/inform-alg-kol-1.pdf
z1. potrafię zaznaczyć z,w mam problem z zaznaczeniem liczby "u"

wyszło mi w postaci
algebraicznej że u= −
√3256 −
1256i
z2.
Δ= −16−4i
wyszło mi, żz y=2
√3 x= −
√33, ale to źle raczej

z3. pierwsze wiem, {z ∈ C : 1 < |z − 1 − 2i| < 2} muszę rozpisać na: |x+yi−2i−1|=

i co dalej
?