wyrazenia
paula: jezeli Jacek zarabia x zlotych w ciagu godzin to w ciagu y+10 godzin zarobi

?
13 paź 19:57
Ani: Tyle ile pod latarnią mu dadzą
13 paź 20:01
Biebrza:
x −−−−−− 1
X −−−−−−y+10
X=x(y+10)
13 paź 21:04
mimi:
Z=kwota zarobku = (ilość zł /godz. ) * ilość godzin
Z= x*(y+10)
13 paź 21:09
paula: nie ma takiej odpowiedzi
14 paź 10:29
Andrzej: Paulo, w treści zgubiłaś informację: w ciągu ilu godzin zarabia te x złotych Jacek
14 paź 10:30
AS:
Jezeli Jacek zarabia x zlotych w ciagu y godzin to w ciagu y+10 godzin zarobi
| | x | |
W 1 godz. zarobi |
| zł , |
| | y | |
| | x | |
W ciągu y + 10 g zarobi x + 10* |
| |
| | y | |
14 paź 10:44
Jola:
To zależy jaki ciąg? Geometryczy czy arytmetyczny?
14 paź 12:17
AS: Tu nie ma żądnego ciągu − stawka godzinowa jest stała.
Może lepiej było podać < W czasie 10 g ...>
14 paź 14:23
huj: δπΩΩ
14 paź 14:26