Wykres funkcji liniowej, wartość bezwzględna
Radek: Witam
Mam pytanie jak się rysuje wykresy funkcji liniowej z wartością bezwzględna ?
Jak to zrobić ?
Dziękuje za odpowiedź i pomoc
29 lis 22:19
Radek:

f(x)=|x−1|
29 lis 22:26
Radek: Rozumiem a jak są bardziej skomplikowane ?
29 lis 22:35
Radek:
jakie ?
29 lis 22:35
Eta:
Np:
f(x)= |x2−4|
29 lis 22:38
Radek: Ciężko teraz mi podać przykład. Czyli mam rozumieć, że wykres funkcji liniowej z wartością
bezwzględna to nic trudnego

?
29 lis 22:41
Eta:
g(x)= x
2−4
f(x) = |x
2−4|
29 lis 22:41
29 lis 22:44
Radek: Dzięki aktualnie nie mam wątpliwości w razie pytań będę pisał
29 lis 22:46
Eta:
29 lis 22:47
Radek: Mam pytanie bo odnosnie funkcji f(x)=|x+2|−|x−2|
i tam się rozpatruje
x+2 x≥−2
−x−2 x<−2
x−2 x≥2
−x+2 x<2
o co chodzi w tym bo nie bardzo rozumiem i jak to narysować ?
Dziękuje
30 lis 11:09
Radek: Pomoże ktoś ?
30 lis 15:47
=:):
... rozwiązujesz w przedziałach ... każdorazowo sprawdzając, że rozwiązanie się w nich
odpowiednio mieści ...
30 lis 15:51
Radek: Tak nie bardzo rozumiem
30 lis 16:04