Czy para uporządkowana może być argumentem funkcji?
nomat8811: A jest zbiorem, par uporządkowanych (P,N), jako wynik Iloczynu karteznańskiego [BxC],gdzie B
jest zbiorem poprzedników B={1,2,3} a C jest zbiorem następników C={1,2}
(1,1) (1,2)
A = (2,1) (2,2)
(3,1) (3,2)
Przyjmijmy, że przedmiotem mojego zainteresowania jest zbiór, gdzie jego wyrazami są wartości
funkcji y = f(P,N)
f(1,1) f(1,2)
f(2,1) f(2,2)
f(3,1) f(3,2)
Czy uprawniony jest tu być może przesadzony zapis
f(1,1) f(1,2)
f(A) = f([PxN]) = f(2,1) f(2,2)
f(3,1) f(3,2)
13 paź 18:48