liczby zespolone
misiek:
| | (1−i)5 | |
Podać postać trygonometryczną 2= |
| |
| | (√3+i)4 | |
Niech ktoś mi pomoże dobrze to rozwiązać, mam trzy zadania na ćwiczenia i nie wiem jak to
ugryźć. Proszę.
29 lis 20:36
Krzysiek: po lewej stronie jest '2' ? czy 'z'?
w każdym razie, znajdź postaci trygonometryczną liczby z1=1−i, z2=√3+i
a potem skorzystaj ze wzoru de Moivre'a
29 lis 20:45
misiek: po lewej jest dwa
dzięki wielkie
29 lis 21:17
Krzysiek: coś nie wydaje mi się,żeby tam było '2' bo ta równość nie zachodzi.
29 lis 21:31
misiek: sprawdziłem faktycznie jest "z", kolega nabazgrał jak kura pazurem
29 lis 23:37