matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Notacja wykładnicza + czas
xyz:
2πr
2π(7.01 × 10
6
m)
v =
=
= 7.49 × 10
3
m/s .
T
(98.0 min)(60 s/min)
98,0 min * 60s/min = 5880=5,88*10
3
Skąd się wzięło 7,49 × 10
3
29 lis 19:43
xyz:
Jakaś wskazówka
29 lis 19:56
MQ:
Z podzielenia licznika przez mianownik.
29 lis 20:21