matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyc rownanie
kameloo:
3
(
2x+1) + 5*3
x
− 2=0 Proszę o pomoc
Na samym poczatku chodzi oczywiscie o 3 do potęgi 2x+1
29 lis 14:46
ICSP:
t = 3
x
, t > 0 i dostajesz równanie kwadratowe 3t
2
+ 5t − 2 = 0
29 lis 14:54