MATURA LISTOPAD 2013/2014 poziom ROZSZERZONY
1234: Podajcie swoje wyniki
29 lis 12:53
ad2a: to z trygonometrii rozwiazane ponizej jest

w ostatnim V = a
3*
√2 * tg alfa / 12
wielomian W(x+1) < 0 <=> x < −3
AK = 6
√2
29 lis 13:01
ad2a: tego z prawdopodobienstwa nie jestem pewnien
29 lis 13:02
kolano: W pierwszym Δ wyszła dodatnia i resztę uzasadniłam słownie w oparciu o wzory Viete'a.
Też tak macie?
29 lis 13:10
1234: ja mam yklad rowani
Δ > 0
x1 * x2 > 0
x1 + x2 > 0
no i wszystko wychodzilo w mparzytej potęgi + q , q > 0
29 lis 13:13
29 lis 13:16
KUZDE: P(A) = 26/45
29 lis 13:19
KUZDE : tak sin a tyle wychodzi
29 lis 14:04
KUZDE: AK i wielomian tez
29 lis 14:05
zombi: ad2a mam wszystko jak ty.
29 lis 14:10
Eta:

R>r trójkąty ADC i EFC są podobne z cechy (kkk)
|EC|=R−r i |EF|= R+r
29 lis 14:11
zombi: Kurcze mi ten sinus takie duurne rachunki wyszły i odpuściłem.
29 lis 14:12
zombi: No to mam źle chyba, chociaż. A pykało tu z Talesem?
29 lis 14:13
Eta:
Też można : |BD|= x , x>0
| R | | R+r+x | |
| = |
| ⇒ x=......... |
| r | | x | |
29 lis 14:16
Eta:
| | R | | R+r+r+x | |
poprawiam : |
| = |
| ⇒ x=....... |
| | r | | x | |
29 lis 14:17
bezendu:
sin tak jak u
Ety
29 lis 14:19
zombi: Ja przekombinowałem, bo te r−y ustawiłem prostopadle do osi i miałem pózniej jakies koszmarne
rachunki, bo nie zauwazylem ze sa podobne.
29 lis 14:20
Eta:
Prostszy sposób : z
14:11
29 lis 14:20
zombi: Na ile % liczycie?
29 lis 14:37
bezendu: 2%
29 lis 14:41
Mila:
Bezendu, ?
29 lis 20:21
bezendu:
To był żart

ja liczę 60−76%
29 lis 20:28