nie umiem
Mateuszek: OBLICZ POLE POWIERZCHNI CAŁKOWITEJ I OBJĘTOŚĆ OSTROSŁUPA PRAWIDŁOWEGO TRÓJKĄTNEGO, KTÓREGO
WYSOKOSC SCIANY BOCZNEJ WYNOSI 4 pierwstaki z trzech cm i tworzy z płaszczyzną podstawy kąt 60
stopni.
Z tym sobie nie poradze.
29 lis 12:15
Mateuszek: chłopaki, potrzebuję pomocy
29 lis 12:22
Mateuszek: bardzo, bardzo
29 lis 12:22
Mateuszek: V = 216
√3 cm
2 
? kurde nie wiem....
a pole powierzchni?
29 lis 12:33
Mateuszek: nie umiem tego zrobic, jakby mi ktos pokazał to bym się nauczył i zapamiętał bo ciągle wychodzą
mi jakies głupoty
29 lis 12:39
Bizon:
| | a | | 1 | |
| =cos60o ⇒ |
| = |
| ⇒ a=12 |
| 4√3 | | 24 | | 2 | |
| h | |
| =sin60 o ⇒ h=  ? |
| 4√3 | |
dalej sobie poradzisz
29 lis 12:39
Mateuszek: Bizon źle robisz wiec po co wgle postujesz



?
| | 1 | |
V = |
| x18x36 √3 = 216 √3 cm 3 a pc tak  / |
| | 3 | |
Ppc=72
√3 + 36
√3 = 108
√3 cm
2




?/ dobrze tak?
29 lis 12:48
Mateuszek: moze ktos spr moj wynik? musze miec dobrze
29 lis 12:50
Mateuszek: zyje ktos?
29 lis 12:59
Mateuszek: musze to za oddac jeszcze dzisiaj

!
29 lis 13:03
Bizon:
... skoro ja robię źle .. a ty wiesz lepiej (choć wypisujesz głupoty) to po co tu
ludziom 4 litery zawracasz. Kogo to obchodzi co ty musisz

? kamienie tłuc też ktoś musi.
29 lis 13:20
Mateuszek: Bizon Ty ignorancie, po co się wpisujesz skoro juz Cie prosilem, zebys tego nie robił? Moze i
kamienie bede tłukł ale do tego tez matma potrzebna i musze znac rozwiązanie a Tobie radze
liczyc sie ze słowami bo taki kamieniarz ma cięzką dłoń.
29 lis 13:27
Bizon:
kamieniarz musi mieć też choć szczątkowe fragmenty mózgu ... ty nie masz nawet tego
29 lis 13:31
Mateuszek: dzięki, naprawde mi pomogłeś!
Pomoze ktos inny bo tej pajac tylko mnie irytuje.
29 lis 13:32
Bizon:
... pajaca zobaczysz jak popatrzysz w lustro
29 lis 13:32
Bizon:
... pewnie nawet nie rozumiesz tego co ci śmieciu napisałem i narysowałem
i na gotowca czekasz.
29 lis 13:33
Mateuszek: śmieciem to Ty jestes w realu juz bys w jape dostał ale cale zycie przed komputerem, nie?
szkoda mi ciebie
29 lis 13:34
Bizon:
... ty nie zasługujesz nawet na współczucie ... żal mi twojej matki.
29 lis 13:35
Bizon:
... ot ... i twoja "kultura"
29 lis 13:37
lola: bizon zaczął dobrze to zadanie. Prościej by było grzecznie podziękować a nie obrażać
29 lis 13:41