POMOCY :) nie umiałam tego napisać więc narysowałam
Wera:

Znajdź liczbę, której 10% jest równe wartości wyrażenia
13 paź 18:12
Biebrza: wartość wyrażenia =1
odp 10
13 paź 18:27
Wera: a mógłbyś mi to wytłumaczyć
13 paź 18:29
Biebrza: w liczniku pod pierwiastkiem:
| | 6 | | 1 | | 24 | | 25 | | 49 | | 7 | |
√ |
| + |
| =√ |
| + |
| =√ |
| = |
| |
| | 25 | | 4 | | 100 | | 100 | | 100 | | 10 | |
| 1 | | 7 | | 1 | | 10 | | 5 | |
| : |
| = |
| * |
| = |
| |
| 2 | | 10 | | 2 | | 7 | | 7 | |
13 paź 20:29
rafalllllllllll: spierdalaj a co ja to matematyk
27 paź 10:28