Potęgi.
M.: 1.Podane sumy przedstaw postaci potęgi:
a) 56 + 56 + 56 + 56 + 56 =
b) 4*74+3*74 =
c) 9*105+105=
d) 117+5*117+3*117+2*117=
2.Porównaj liczby:
(2/5)30 i (3/5)60
28 lis 22:04
5-latek: a)
Eta 
powie ze znowu szastam
5
6=

+

+

+

+

=5*

=5
1*5
6= policz
b)7
4=

wiec 4*

+3*

=

(4+3)=7
4*7=7
4*7
1= policz
28 lis 22:14
Eta:

to dorzucę jeszcze jedno

dla "małolatka"
28 lis 22:27
5-latek: Dobry wieczor
Eta Pozdrawiam

Bardzo dziekuje za <jabłka> . Jutro jade do wnuka to sobie poje polskich jablek
28 lis 22:31