jerey: bez uzycia tablic wartosci f. trygonom, oblicz:
cos2105 − sin2105
28 lis 21:02
ZKS:
cos2(x) − sin2(x) = cos(2x).
28 lis 21:05
jerey: aa, a moglbys to rozpisac jakos, bo dopiero zaczelismy trygonometrie i to mi nic nie mowi.
28 lis 21:08
krystek: Popatrz na wzór cos2α=..
lub dłuższy sposób: cos105=cos(180−75)=−cos75=−cos(30+45)=..
analog z sin
28 lis 21:12
jerey: dzieki krystek, narazie ciezko mi to zrozumiec bo strasznie zagmatwane to jest ale twoje
rozwiązanie jest juz bardziej jasne.
28 lis 21:14
krystek: Nie jest straszne , musisz zapoznć się z wzorami a w Lo za mało czasu poświęcaja f
trygonometrycznym
28 lis 21:18
ZKS:
Podstaw za x swoje 105o i oblicz.
28 lis 21:21