jak się zabrać do tego ?
macc: sinx*|cosx|=0,25 jak się do tego zabrać ?
28 lis 20:39
macc: Pomocy ludzie !
28 lis 20:45
jakubs: Dalej przypadki i wzorek 2sinxcosx=sin2x
28 lis 20:47
macc: 2sinx cosx= −1/2 i 2sinx cosx= 1/2 ?
28 lis 20:51
macc: to ponoć wyciek z matury operon 2014, pewne liceum niby miało
28 lis 20:52
krystek: ale 2sinxcosx=sin2x i licz dalej
28 lis 20:54
macc: czyli sin2x = −1/2 −2x=π/6 x=−π/12 ?
28 lis 20:55
5-latek: No to masz jeszcze pol roku zeby to rozwiazac
28 lis 20:55
macc: Operon czyli te co teraz są ..
28 lis 20:56
28 lis 20:56
macc: po prostu w szkołach one leżą od początku tyg i w jednej szkole znanej mi po prostu pisali
matme po podstawach bo dogadali się z dyrektorem
28 lis 20:57
krystek: | | π | | π | |
sin2x=sin(π+ |
| ) lub sin2x=sin(2π− |
| ) i licz dalej |
| | 6 | | 6 | |
28 lis 20:58