matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Iz_A:
2
√
3
cos
2
x=sinx
28 lis 20:22
off:
cos
2
x= 1−sin
2
x 2p{3(1−sin
2
x)=sinx , sinx=t , t∊<−1,1> 2
√
3
t
2
+t−2
√
3
=0 Δ=.........
√
Δ
= 7
−1+7
√
3
t=
=......... =
v t= .......... <−1 −− odrzucasz
4
√
3
2
√
3
sinx=
2
x=..... v x=....
28 lis 20:38