pytanie co do prostej
tazz: Prosta l przechodzi przez początek układu współrzednych. Napisz równanie tej prostej, wiedzac,
ze
jej odległśoc od punktu A= (−3,−4) jest równa 3.
y = ax , licze odloegosc punktu A itd... to mam
ale zastanawiam sie czy uwzględniać proste y = 0 i x =0 lub tylko x =0 albo zadna , proszę o
wskazówkę.
28 lis 20:21
daras: punkt (0,0) wszak należy też do tej prostej
28 lis 20:31
tazz: do prostej x = 0 czy y = 0 ?
28 lis 20:34
tazz: ref
28 lis 21:01
daras: do prostej, której r−nie masz wyznaczyć
28 lis 21:08
tazz: dziękuję
28 lis 21:09