Matura
bezendu:
Pilne! Proszę o sprawdzenie

Takie zadanie z ubiegłorocznej próbnej: Rozwiąż układ równań
1
0 x≥2
y−x+2=0 y=x−2
x
2−4x+y
2+2=0
x
2−4x+(x−2)
2+2=0
x
2−4x+x
2−4x+4+2=0
2x
2−8x+6=0 /2
x
2−4x+3=0
Δ=16−12=4
√Δ=2
2
0 x<2
y−(−x+2)=0
y+x−2=0 y=2−x
x
2−4x+(2−x)
2+2=0
x
2−4x+4−4x+x
2+2=9
2x
2−8x+6=0 /2
x
2−4x+3=0
Δ=4
√Δ=2
28 lis 18:42
bezendu: ?
28 lis 18:53
Piotr 10: y=Ix−2I y y≥0
x2−4x+y2= −2
x2−4x+Ix−2I2=−2
x2−4x+(x−2)2=−2
x2−4x+x2−4x+4=−2
2x2 −8x+6=0 :2
x2−4x+3=0
(x−2)2 −1 =0
(x−2−1)(x−2+1)=0
x=3 v x=1
Dla x=3
y=1
Dla x=1
y=1
Ok jeszcze y wylicz
28 lis 19:03
bezendu:
ano tak jeszcze y

zapomniałem, ale moje rozwiązanie też ok ?
28 lis 19:04
Piotr 10: Jest ok, ale popatrz może na mój sposób trochę szybszy i wygodniejszy. Ale Twój też jak
najbardziej OK
28 lis 19:07
Piotr 10: Powodzenia jutro na matmie
28 lis 19:08
bezendu: Oj przyda się
28 lis 19:10