Wyznaczenie punktu przecięcia wykresu funkcji z osią OY
agat: Zadanie nad którym się zastanawiam brzmi: "Wyznacz punkt przecięcia wykresu funkcji z osią OY"
A) y=5x−9 Tu mi wyszło (0;−9) Czy to jest dobrze?
| | 3 | | 3 | |
B) y=−6x+ |
| ( OY; (0 : |
| |
| | 4 | | 4 | |
| | 2 | |
C) y= |
| x + √2 i tu nie jestem pewna. Będzie (0: √2 )? |
| | 3 | |
D) y= −
√3 x tu nie mam niestety pomysłu, doszłam do etapu −
√3 * 0 i co dalej ?
28 lis 18:20
Bizon:
... skoro przecięcia o osią 0y ... to x=0 i licz
28 lis 18:24
Bizon:
...a ile to jest −√3*0
28 lis 18:25
zdzicho:
7 lut 14:19