Punkty A i B dziela okrąg na dwa łuki, których stosunek długości jest równy 2: 1
kamczatka: Punkty A i B dzielą okrąg na dwa łuki, których stosunek długości jest równy 2: 13 kąt środkowy
oparty na krótszym boku ma miarę :
Mógłby ktoś zrobić do tego rysunek ?
28 lis 18:08
Bizon:
skoro środkowy 48 to wpisany ... oparty na tym samym łuku ...
28 lis 18:13
kamczatka:

tak wyglądają punkty dzielące okrąg na dwa łuku ?
28 lis 18:15
Bizon:

... nawet nie pytają o to ...
28 lis 18:16
28 lis 18:19
Eta:

15x=360
o ⇒ x= 24
o to 2x=48
o
28 lis 18:19
kamczatka: gdzie jest ten kąt oparty na krótszym boku ?
28 lis 18:19
kamczatka: ok dzięki wielkie.
28 lis 18:20
Eta:
To jeszcze nie widzisz?
28 lis 18:21