matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazenia
paula:
jezeli x
4
−5x+7=0 to wartosc wyrazenia 2x
4
−10x+20 jest równa
?
13 paź 17:35
kasandra:
2x
4
−10x +20 = x
4
−5x +7 + x
4
−5x +7
+6
= 0 +0 + 6 = ...... wiesz ile?
13 paź 17:39
paula:
nie...
13 paź 17:45