matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
nieznajoma:
Wykaż , że ciąg (an) jest monotoniczny a) wykaż , że ciąg (an) jest monotoniczny a) an=5−2n b)an=1/6n−9 c)an=4n
2
−9 d)an=1−n
2
e)an=3−2n
2
f)an=n
2
−2n g)an=(n+3)
2
28 lis 17:46
Bizon:
sprawdzaj:
a
n+1
a
n+1
−a
n
lub
a
n
28 lis 17:48