matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
syllabi:
Rozłóż na czynniki: x
4
−12=
13 paź 17:15
kasandra:
=(x
2
−
√
12
)(x
2
+
√
12
)=(x −
4
√
12
)(x+
4
√
12
)(x
2
+
√
12
)=(x−
4
√
12
)(x+
4
√
12
)(x
2
+2
√
3
)
13 paź 17:20