matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki. Bardzo proszę o pomoc.
Darek1212:
Chodzi o obliczenie √2000. Chciałbym tylko, żeby ktoś sprawdził czy dobrze to wyliczyłem. √2000 = √100*20 = 10 * √20 = 10* √4*5 = 10* 2 √5 = 20 √5
28 lis 16:49
5-latek:
dobrze wyliczyles
28 lis 16:51