matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pierwiastek
Darek1212:
Chodzi o obliczenie
√
2000
. Chciałbym tylko, żeby ktoś sprawdził czy dobrze to wyliczyłem.
√
2000
=
√
100*20
= 10 *
√
20
= 10*
√
4*5
= 10* 2
√
5
= 20
√
5
28 lis 16:33