Maturalne
Radek:
Maturalne
wyznacz wszystkie wartości parametru k, dla których dziedziną jest zbiór liczb rzeczywistych
Δ<0 i k≠0 ?
k
2−4k<0
k(k−4)<0
k∊(0,4) czy to założenie, że k≠0 jest poprawne ?
28 lis 15:16
xyz: tak, ale też musisz rozpatrzyć przypadek, że k=0 (wtedy też D = R)
28 lis 15:20
Radek:
jeżeli k=0 to mam
1 ? D=R ?
więc suma <0,4) po połączeniu warunków ?
28 lis 15:21
xyz: tak
28 lis 15:24
Piotr 10: Radek wiesz kiedy może jest matura rozszerzona z matematyki z Operonu ?
28 lis 15:53
Radek:
Jutro od 8−11
28 lis 15:55
Piotr 10: Ok dzięki

. Powodzenia
28 lis 15:57
Radek:
Dużo nie zrobię 40% max chyba
28 lis 15:58
Piotr 10: To tylko próbna
28 lis 16:00
Radek:
Nie wiem już co mam robić za zadania ?
28 lis 16:01
Piotr 10: Powinieneś sobie odpocząć dzisiaj, żeby być jutro w pełni gotowy
28 lis 16:03
daras: o tak

wyspać się a rano zjeść pęczek rzodkiewek

ja np. dopiero wstałem
29 lis 10:44