funkcja wykładnicza - wzory
Aga: Witam, bardzo proszę o pomoc w przekształceniu podanych wzorów funkcji wykładniczej względem x.
Kompletnie nie pamiętam jak się za to zabrać i jak wyciągnąć ten x z wykładnika.
y=2
x
y=2
x−1 dwa do potęgi (x−1), ta −1 powinna być w wykładniku
y=4
1/x cztery do potęgi (1/x), x powinien być także w wykładniku
Coś nie mogłam zapisać dobrze tych potęg (jestem tu nowa), dlatego obok piszę słownie.
Bardzo proszę Was o pomoc i wytłumaczenie jak to zrobić
28 lis 11:20
28 lis 11:21
Aga: oo już wiem!
y=2
x
y=2
x−1
y=4
1/x
Tak ma być!
28 lis 11:22
Aga: bezendu, a mógłbyś dla przykładu zrobić mi chociaż drugi przykład?
28 lis 11:27
daras: a może Bilobil
28 lis 11:28
Aga: A może bez złośliwości ?
28 lis 11:30
28 lis 12:44
daras: spr jesteś tu od 2 kwietnia
28 lis 12:45
Aga: Już się nauczyłam jak widać, bo poprawiłam się w kolejnym poście. A nie bardzo wiem czemu
uważasz, że jestem tu od drugiego kwietnia. Nie jestem zarejestrowana i korzystam ze zwykłego
jednorazowego nicku.

No, ale odbiegłam od tematu. Może zamiast tej złośliwości trochę więcej życzliwości i empatii
do innych ludzi.

Pozdrawiam Cię.
28 lis 16:37
Radek:
Aga
28 lis 16:37
Aga: PS: Tego samego loginu może używać masa innych osób, więc jeżeli klikasz w moj nick i pojawia
Ci się " archwium " i wiadomości od 2. kwietnia to są to wszystkie posty dodane przez osoby,
które używały nicku Aga. Tyle w temacie.
28 lis 16:39