matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz stosując wzory redukcyjne
Kasia:
cos 48 stopni
oblicz stosujac wzory redukcyjne
* tg 48 stopni − 2ctg25
cos 42 stopnie
stopni * ctg65 stopni
28 lis 11:07
irena_1:
cos42
0
=sin48
0
ctg65
0
=tg25
0
cos48
0
cos48
0
*tg48
8
−2ctg25
0
*ctg65
0
=
*tg48
0
−2ctg25
0
*tg25
0
=
cos42
0
sin48
0
=ctg48
0
*tg48
8
−2*1=1−2=−1
28 lis 11:23
Donron:
Dzięki
28 lis 11:59