oblicz
Dyziek...Pomozcie: | | 1 | | 5 | |
dla pewnego kąta ostrego α prawdziwa jest równosc: tgα+ |
| = |
| . oblicz wartoś |
| | tgα | | sinα | |
sinα, cosα i tgα.
13 paź 14:06
Biebrza: | sinα | | cosα | | 5 | |
| + |
| = |
| |
| cosα | | sinα | | sinα | |
13 paź 15:49
Biebrza: pomnóż obie strony przez sinα*cosα,
otrzymasz sin
2α+cos
2α=5cosα
1=5cosα
13 paź 15:59
AS: Błąd
| | sin(α) | | 2*√6 | | 1 | |
tg(α) = |
| = |
| : |
| = 2*√6 |
| | cos(α) | | 5 | | 5 | |
13 paź 16:09
Pomocyy prosze...: dzieki za pomoc
13 paź 19:28
Biebrza: głupi błąd
13 paź 20:02
AS: Nie przejmuj się,mnie też wpadki się zdarzały i to nie z braku
wiadomości tylko nieuwagi,roztargnienia itp.
13 paź 20:10