Funkcja Logarytmiczna
fdsf: f(x)=2|log2x|
log2x dla log2x≥0
−log2x dla log2x<0
mógłby ktoś narysować mi ową funkcje ?
27 lis 22:01
ICSP: a dziedzina gdzie ?
27 lis 22:08
fdsf: log
2x dla x≥0
log
2−x dla x<0
27 lis 22:21
ICSP: Najpierw dziedzina
Później rozpisujesz wartość bezwzględną
27 lis 22:31
Mila:

D:
x>0
|log
2(x)|=−log
2(x) dla x∊(0,1)
|log
2(x)|=log
2(x) dla x∊<1,
∞)⇔
1)dla x∊(0,1)
f(x)=2
−log2(x)⇔
f(x)=2{log
2(x
−1)⇔f(x)=x
−1
2) dla x∊<1,
∞)
f(x)=2
log2(x)⇔
f(x)=x
27 lis 22:42
fdsf: czemu jest x∊(0;1) skąd ta 1

?
28 lis 00:28
fdsf:
28 lis 01:19