wyrażenia
paula: (
√m −
√9m2) =4m




13 paź 13:42
paula: pomozecie mi mam 58 zadan na jutro z wyrażeń algebraicznych częśc mam część chcialabym
sprawdzic a czesc wogole nie potrafie
13 paź 13:43
Biebrza: napisz polecenie
13 paź 15:39
Biebrza: czy ta 2 w potędze nie jest za nawiasem?
13 paź 15:43
paula: NIE
13 paź 15:53
paula: ZARAZ NAPISZE Z CZYM MAM PROBLEM
13 paź 15:54
paula: NO TO JAK BEDZIE TO ZADANIE WYZEJ CZY BEDZIE ROWNE
13 paź 15:54
paula: 4. jezeli 2x−3y+2 i 2x=3y+7 to wartosc wyrazenia 4x
2−9y
2 jest rowne

?
13 paź 15:56
paula: 7. x2+y2=65 i xy=28 to wartosc wyrazenia (x=y)2
13 paź 15:58
paula: 11. x
2−y
2=14a
3 oraz x+y = 21a to wartosc wyrazenia x−y jest

?
13 paź 16:00
paula: 13. x−y= −4 i x+y =38 to wartosc wyrazenia y
2−x
2 rowna sie

13 paź 16:02
Biebrza: √m−√9m2=√m−3m
13 paź 16:03
paula: i powrot do zadania z m faktycznie jest za nawiasem przepraszam siedze nad zadaniami od rana i
mi sie miesza
13 paź 16:03
paula: zrobilam cos ze 30
13 paź 16:05
Biebrza: 4)sprzeczność :2x−3y+2 i 2x=3y+7
13 paź 16:10
paula: ale mam odp a b c d a =14 b=9 c=−1 d=7 jak to mozliwe tez mi nie chce wyjsc wogole
13 paź 16:12
Biebrza: niestety ,później
13 paź 16:13
paula: 20. jezeli x3−3x=2 to wartosc wyrazenia 2x3−6x jest rowna
13 paź 16:14
Biebrza: 20)
2x3−6x=2(x3−3x)=2*2=4
13 paź 18:01
paula: dzieki masz czas zeby mi jeszcze pare zrobic

?
13 paź 18:06
Biebrza: 4)błąd w druku
2x−3y=2 2x+3y=7,jeśli będzie tak to
(2x−3y)(2x+3y)=4x2−9y2
2*7=14=4x2−9y2
13 paź 18:07
paula: dziki jestes super
13 paź 18:07
Biebrza: 7)
(x=y)
2 
?na pewno tak

?
13 paź 18:09
paula: przepraszam dopiero ucze sie tu pisac (x+y)2
13 paź 18:10
Biebrza: 13)x−y= −4 i x+y =38
y2−x2=−(x2−y2)=−(x−y)( x+y)=−(−4*38)=152
13 paź 18:13
paula: 22 jezeli 3(2x+4y)=a to wartosc 3(4x+8y) jest rowne
13 paź 18:13
paula: 23 jezeli x4−5x+7=0 to wartosc wyrazenia 2x4−10x+20 rowna sie
13 paź 18:16
Biebrza: 7)
x2+y2=65 i xy=28
(x+y)2 =wzór skróconego mnożenia i dalej sama
13 paź 18:16
paula: ok
13 paź 18:16
paula: ok
13 paź 18:16
paula: w 7 93 wyszlo mi a tyle razy kombinowalam ale o tym nie pomyslalam
13 paź 18:18
paula: przepraszam 121 wyszlo
13 paź 18:19
Biebrza: 11)x
2−y
2=14a
3 oraz x+y = 21a
| | x2−y2 | | 14a3 | | 2 | |
x2−y2=(x+y)(x−y)⇒x−y= |
| = |
| = |
| a2 |
| | x+y | | 21a | | 3 | |
13 paź 18:20
Biebrza: 7)odp:121
13 paź 18:22
paula: zrobisz mi jeszcze pare
13 paź 18:46
paula: ∊ co to

?
13 paź 18:49
;D Majka:P: Na jutro?

Jutro idziesz do szkoły?
13 paź 19:00
paula: co oznacza∊
13 paź 19:53
Biebrza: należy
13 paź 19:57
paula: aha
zrob mi te zadania 22 23 jesli mozesz
13 paź 19:59
Biebrza: 22)
3(2x+4y)=a
3(4x+8y)=3*2(2x+4y)=6a
23)
x4−5x+7=0
2x4−10x+20=2(x4−5x+7)+6=2*0+6=6
rozumiesz to,czy chcesz mieć zrobione?
13 paź 20:08
paula: rozumiem
a zrobisz mi jeszcze inne tylko szukajj mojego niku bo one nie sa tutaj prosze
13 paź 20:10
mimi:
Biebrza .........
1/ =
2a
13 paź 20:11
paula: wyrazenia
paula: jezeli a, b, c sa dodatnimi liczbami całkowitymi takimi ze a=b\c to iloczyn b razy c
jest równy
13 paź 20:17
Biebrza: zgadza się mimi
13 paź 20:49
13 paź 20:53
diablo: 2a=−1 to wartość wyrażenia (4−4a)2
22 lis 19:17