oblicz granice
oblicz granice:
lim
x−−>∞ (√x−1 − √x−6) = ∞ (granica) ?
27 lis 21:54
Krzysiek: granica to 0.
27 lis 21:56
JKM: gdzie
a =
√x−1
b=
√x−6
27 lis 21:58
oblicz granice: | | 1 | |
Czy granica moze wyjsc ujemna czyli np. − |
| ? |
| | 3 | |
27 lis 22:02
oblicz granice:
27 lis 22:09
Krzysiek: w tym przykładzie czy ogólnie?
27 lis 22:12
oblicz granice: ogolnie
27 lis 22:15
oblicz granice: oblicz granice
lim
| | n2−n3 | | 1 | |
n−−>∞ |
| = wychodzi mi − |
| . |
| | 3n2−n | | 3 | |
27 lis 22:16
oblicz granice: sory powinno byc 3n
3 
27 lis 22:17
Krzysiek: to ok, granica to −1/3.
Co w tym dziwnego,że jest ujemna?
27 lis 22:19
oblicz granice: moze dlatego ze zawsze mi wychodzila dodatnia i dlatego to moje zdziwienie

dzieki
27 lis 22:25
JKM: tyle że w tym co napisałeś to jest granica −∞ n3 w liczniku masz, chyba że literówka...
27 lis 22:32