Niech ktoś pomoże
Megan: Wpłacono do banku , oferującego oprocentowanie 4,4% w stosunku rocznym sumę 12000 zł. Jaką
kwotę otrzyma klient po upływie 3 miesięcy po potrąceniu podatku (20% odsetek ) ?
Pomoże mi ktoś nie umiem obliczać %
27 lis 21:27
daras: przeszukaj archiwum z weekendu, ktoś tez chciał zakładać lokatę
28 lis 08:20
Azjaaaaa: 12000/100=120
120*4.4=528
528/12=44
44*3=132 −odsetki
132/100=1.32
1.32*20=26.4 −podatek
132−26.4=105.6 −odsetki po trzech miesiącach po odjeciu podatku
28 lis 08:29
daras: i też stwierdził, że mu się nie opłaca
28 lis 08:47