Czworościan foremny
kolec: Oblicz pole całkowie czworościanu foremnego o objętości √22
27 lis 20:56
5-latek: Pytanie nr 1 . Co to jest czworoscian foremny ?
27 lis 21:17
kolec: No ma identyczne ściany tj. trójkąty równoboczne
27 lis 21:22
5-latek: Dobrze to wiadomo o czym rozmawiamy
| | √2 | | √2 | | √2 | |
Objetosc V = |
| a3 czyli |
| = |
| a3 wylicz ztego a |
| | 12 | | 2 | | 12 | |
Potem podstaw do wzoru na pole calkowite S=
√3a
2 i masz policzone
27 lis 21:31
kolec: Widz polega na tym, że jestem aż tak lewy, że nie mam pojęcia czy to skrócić czy pomnożyć na
krzyż. Niestety, ale matematyka to nie moja mocna strona
27 lis 21:36
krystek:
| | 2 | a√3 | |
IOBI= |
|
| wylicz H z Δ(SOB) |
| | 3 | 2 | |
27 lis 21:40
kolec: Tutaj nie chodzi o kwestie ułożenia równania itp. bo to potrafię zrobić tylko na widok ułamka i
jeszcze dodatkowo pierwiastka nie mam zielonego pojęcia jak to rozwiązać. Katorga to dla mnie
jest. Cały czas to ćwiczę i strasznie opornie to wchodzi
27 lis 21:43
5-latek: Dobry wieczor
krystek 
pozdrawiam

To co CI da rozwiazanie skoro i tak nie zrozumiesz tego
Moze lepiej zacznij sie uczyc liczyc a rozwiaznie zadania dostarczysz nauczycielowi w
pozniejszym terminie . Wydaje mi sie ze tak bedzie lepiej
27 lis 21:47
kolec: Pewien poglad jak to mniej więcej wyglada rozwiązane. Będę mógł sobie zobaczyć która liczba
przez która jest np. mnożona bo mam gotowy wynik i wiem jak wykonywać dane dzialanie. Nie dla
nauczyciela.
27 lis 21:51