matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WYZNACZ DŁUGOŚĆ ODCINKA C KORZYSTAJĄC Z TWIERDZENIA tALESA
hubercik:
WYZNACZ DŁUGOŚĆ ODCINKA X KORZYSTAJĄC Z TWIERDZENIA tALESA
27 lis 20:47
Warum:
10/12= 18/12+x 216=(12+x)*10 21,6=12+x x=9,6
27 lis 20:50
hubercik:
DZIĘKI
27 lis 20:52