Mnożenie logarytmów
Rafał: czy mógłby mi to ktoś obliczyć i wytłumaczyć ?
Log34*log45*log57*log79
27 lis 18:20
john2: Może tak:
| 1 | | 1 | |
| * log45 * |
| * log79 = |
| log43 | | log75 | |
| log45 | | log79 | | logcb | |
| * |
| = skorzystaj teraz ze wzoru |
| = logab |
| log43 | | log75 | | logca | |
27 lis 19:02
john2: Jak nie wiesz, co dalej, pisz.
27 lis 19:03
Rafał: czy wynik to 3 ?
27 lis 20:16
Rafał: wybaczcie raczej 2
27 lis 20:18
john2: tak 2
27 lis 20:19
Rafał: dziękuje za pomoc mistrzu /sup>^
27 lis 20:29