matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
kika:
liczby 1 i −3 sa jedynymi pierwiastkami rownania A, x
3
+2 x
2
= 3x B. x
3
+ 3x
2
− x − 3 + 0 C. (x−2)
2
(x
2
+6x +9) = 0 D.(x+1) (x
2
− 6x+9)=0
27 lis 18:04
bezendu:
B
27 lis 18:09