matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc i dziękuje.
Zdanko:
Witam. Proszę o rozwiązanie zadania: Wyznaczyć przedziały monotoniczności i ekstrema. a) kosztu produkcji K(x)=x
3
+x+250 x≥0
K(x)
b) kosztu jednostkowego
, gdzie K(x)=x
3
+x+250 x≥0
x
27 lis 17:44
Bizon:
a) k'(x)=3x
2
+1 ... i wnioskuj −
27 lis 17:52
Mouse:
∫ sin 3xdx
21 gru 20:21