Narysuj funkcje
dadadd: 1. Narysuj wykres funkcji, jesli:a) dziedzina tej funcji jest1.
1. Narysuj wykres funkcji, jesli:a) dziedzina tej funcji jest1. Narysuj wykres funkcji, jesli:
a) dziedzina tej funcji jest przedzial (−3;5), zbiorem wartosci przedzial<−2;4) i funkcja ma 2
miejsca zerowe .
b)dziedzina tej funkcji jest zbior (−1;2) u (3;5) zbiorem wartosci zbior {−1,0,1} i funkcja ma
3 miejsca zerowe.
2. Naszkicuj wykres funkcji:
a) Df=(−3:6), Zw=(−1;5), miejsce zerowe x=−2 x=1 x=5
b) Df=<−4;−1)u(2;8>, Zw=(−4;3> miejsca zerowe x=−2 x=5
c) Df={−1,3} u<4;7> Zw=<−2:−1>u<0:6> miejsce zerowe x=−1
d) Df=<−5;2> Zw= (0:6> brak miejsc zerowych
27 lis 16:56