matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równoległoboki
Olga:
W równoległoboku ABCD kąt przy wierzchołku d jest rozwarty. Z tego wierzchołka poprowadzono dwie wyskości równoległoboku. Wysokości te tworzą kąt o mierze 53°. Oblicz miary kątów równoległoboku. Proszę o pomoc w tym zadaniu0
27 lis 16:45
Mila:
∡B=360−(2*90+53)=... ∡D=∡B ∡C=∡A=180−∡B
27 lis 17:04