matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
ania ;*:
liczba a stanowi 40% liczby b . jakim procentem liczby a jest liczba b.
27 lis 16:07
Hajtowy:
Zadanie z dzisiejszej maturki
27 lis 16:09
Hajtowy:
a=0,4b 10a=4b b=2,5a Odp. C
27 lis 16:10
Jeszcze:
250%
27 lis 16:10