| 0 | 0 | |||
z0 = 3√1*( cos | + i sin | ) = cos 0 + i sin 0 = 1 | ||
| 3 | 3 |
| 2π | 2π | 1 | √3 | |||||
z1 = cos | + i sin | = − | + | i | ||||
| 3 | 3 | 2 | 2 |
| 4π | 4π | 1 | √3 | |||||
z2 = cos | + i sin | = − | − | i | ||||
| 3 | 3 | 2 | 2 |
| φ + 2π* k | φ + 2π*k | |||
zk = n√ I z I *(cos | + i sin | ), gdzie | ||
| n | n |
| 0 | 0 | |||
z0 = 3√1*( cos | + i sin | ) = cos 0 + i sin 0 = 1 | ||
| 3 | 3 |
| 2π | 2π | 1 | √3 | |||||
z1 = cos | + i sin | = − | + | i | ||||
| 3 | 3 | 2 | 2 |
| 4π | 4π | 1 | √3 | |||||
z2 = cos | + i sin | = − | − | i | ||||
| 3 | 3 | 2 | 2 |
| φ + 2π* k | φ + 2π*k | |||
zk = n√ I z I *(cos | + i sin | ), gdzie | ||
| n | n |
| 0 | 0 | |||
z0 = 3√1*( cos | + i sin | ) = cos 0 + i sin 0 = 1 | ||
| 3 | 3 |
| 2π | 2π | 1 | √3 | |||||
z1 = cos | + i sin | = − | + | i | ||||
| 3 | 3 | 2 | 2 |
| 4π | 4π | 1 | √3 | |||||
z2 = cos | + i sin | = − | − | i | ||||
| 3 | 3 | 2 | 2 |
| φ + 2π* k | φ + 2π*k | |||
zk = n√ I z I *(cos | + i sin | ), gdzie | ||
| n | n |
| 2π | 2π | 1 | √3 | |||||
a w jaki sposób zamieniamy cos | +isin | na − | + | i? | ||||
| 3 | 3 | 2 | 2 |