potęgowanie
human: Pomocy, jutro mam z tego sprawdzian, a totalnie nie wiem jak to uprościć
27 lis 15:41
human: niech ktoś poda chociaż wynik
27 lis 16:19
Bizon:
... a co Ci da wynik ...
Chyba, że to praca domowa −
27 lis 16:22
human: | | 5y−1 | |
to nie praca domowa  chciałam porównać ze swoim, mi wyszło y 4− |
| |
| | x4 | |
27 lis 16:27
5-latek: jest takie dzialanie
podstaw do wzoru za a=x
4y
2 za b=5y
−3 za c=x
4y
−3 i licz
27 lis 16:27
27 lis 16:31
Bizon:
| | 5 | | x4y5−5 | |
... w liczniku tego ułamka masz x4y2− |
| = |
| |
| | y3 | | y3 | |
dalej dla Ciebie
27 lis 16:31