matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o sprawdzenie
agatka:
prosze o sprawdzenie zad
http://zapodaj.net/8cc8a4c1cf48a.jpg.html
x15=10(x+11,5) x15=10x+115 x15−10x=115 x5=115 /:5 x=23
27 lis 15:30
agatka:
27 lis 15:41
agatka:
?
27 lis 15:49
agatka:
.
27 lis 15:56
Mila:
Zapisy popraw x− szerokość rzeki
x
x+11,5
=
10
15
15x=10x+115 5x=115 x=23 Nie piszemy x15 lecz 15x
27 lis 16:08
agatka:
oki dzieki
27 lis 16:27