zadanie z fizyki pomocy pilne
gonia0011: oblicz wartość siły F jaka przyciagaja sie wzajemnie ziemia i ksieżyć.Przyjmij ze masa ziemi
Mz=6*1024kg a ksiezyca Mk=4,35*1022kga stała grawitacjiG=10−11kg odległość miedzy ich
środkami wynosi r=384000km
27 lis 13:39
gonia0011: bardzo pilne prosze o rozwiązanie
27 lis 13:48
27 lis 14:04
gonia0011: PROSIŁĄ BYM O ROZWIĄZANIE ZADANIA BO MI CHYBA WYSZŁO COŚ NIE TAK I CHCE SIE UPEWNIĆ
27 lis 14:14
gonia0011:
27 lis 17:31
MQ: A co tu jest do rozwiązywania? Podstawiasz do wzoru i liczysz −− jak nie umiesz pisemnie, to
kalkulatorem.
27 lis 17:36
monia: nie mam pojecia jak to obliczyc ale moze ktos inny ci pomoze
28 lis 11:30
gonia0011: kto jest dobry z fizyki prosiła bym o pomoc w obliczeniu zadania
28 lis 11:33