Całeczka
kiwi:
prosze o pomoc w tej caleczce
26 lis 22:58
Krzysiek: podstaw t=√x
26 lis 23:01
kiwi: ok dzieki zle podstawialem
jeszcze mam pytanie
| | 2 | |
to moge to rozlozyc: ∫(t3−t2+t−1+ |
| )dt |
| | t+1 | |
sprowadzam do wspolnego mianownika i rzeczywiscie tak jest ale jak mam na to wpasc?jest jakis
wzor?
26 lis 23:09
Nienor: Rozkładasz licznik:
t4+1=t3(t+1)−t3+1=t3(t+1)−t2(t+1)+t2+1=t3(t+1)−t2(t+1)+t(t+1)−t+1=
t3(t+1)−t2(t+1)+t2+1=t3(t+1)−t2(t+1)+t(t+1)−(t+1)+2
27 lis 00:30
kiwi: Rzeczywiscie dzieki
27 lis 09:56