matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
qu:
Funkcja liniowa określona jest wzorem f(x)= −
√
2
x+4 . Miejscem zerowym tej funkcji jest liczba
26 lis 22:24
fdsf:
f(x)=0 −
√
2
x+4=0
√
2
x=4/:(
√
2
)
4
√
2
x=
*
= 2
√
2
√
2
√
2
26 lis 23:10