matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
krzysiek:
czy ktos moze mi wytlumaczy jak policzyc taka pochodna? x
lnx
26 lis 22:06
john2:
Powinno dać radę tak: (x
lnx
)' = (e
lnx
lnx
)' = (e
lnx * lnx
)' = e
lnx * lnx
* (lnx * lnx)' = ...
27 lis 09:44