matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka prosta
Kasiak:
Może mi ktoś pomóc z taką całeczką, oczywiście jak nałatwiejszy sposób
cos2xdx=cos
2
xdx−sin
2
xdx=...nie wiem co dalej
26 lis 21:47
irena_1:
1
∫cos ax dx=
sinax
a
1
∫cos2x dx=
sin2x+C
2
27 lis 08:33